Έκθεση «Μαζί για το Παιδί» στο Πολιτιστικό Κέντρο «Λεωνίδας Κανελλόπουλος» στην Ελευσίνα

Στις 6 Ιουλίου πραγματοποιήθηκαν στο Πολιτιστικό Κέντρο «Λεωνίδας Κανελλόπουλος» στην Ελευσίνα, τα εγκαίνια μιας έκθεσης αφιερωμένης στον εθελοντισμό και την κοινωνική προσφορά με εικαστικά έργα παιδιών και φωτογραφίες από την καθημερινότητα των παιδιών των 10 Σωματείων Μελών της Ένωσης Εθελοντικών Οργανώσεων «Μαζί για το Παιδί».

Ο Δήμαρχος Ελευσίνας Γιώργος Αμπατζόγλου, επεσήμανε την «ιδιαίτερη ανάγκη για εθελοντισμό και κοινωνική αλληλεγγύη», ενώ τόνισε ότι στην Ελευσίνα «έχουν ήδη δραστηριοποιηθεί πολλαπλές κοινωνικές οργανώσεις, οι οποίες αγκαλιάζουν κατά κύριο λόγο παιδιά».

Ο Πρόεδρος της Ένωσης «Μαζί για το Παιδί» Χρήστος Μπαρτσόκας, παρουσίασε το έργο της Ένωσης, ενώ το ιδρυτικό μέλος Ιωάννης Παπαδάτος κατέθεσε τις εμπειρίες του από τον εθελοντισμό. Πολύ συγκινητική ήταν η μαρτυρία ψυχής της Γεωργίας Καφουσοπούλου, μητέρας της 25χρονης σήμερα Βάλιας, τη μέριμνα της οποίας έχει το σωματείο «Πνοή Φίλοι Εντατικής Θεραπείας Παιδιού».

Το εθελοντικό έργο στην Ελευσίνα παρουσίασε ο Χαράλαμπος Πυρουνάκης, ενώ η εκδήλωση έκλεισε με τα ίδια τα παιδιά-μέλη της Χορωδίας του Ιδρύματος «Η Θεοτόκος», τα οποία τραγούδησαν τραγούδια του Μάνου Χατζιδάκι.

Το Ίδρυμα Παύλου και Αλεξάνδρας Κανελλοπούλου υπήρξε χορηγός της έκθεσης, η οποία, θα διαρκέσει έως τις 31 Αυγούστου.