Έναρξη του Kids’ Athletics με Πατουλίδου και Ταμπάκο

Για μία ακόμη φορά το Παναθηναϊκό Στάδιο γέμισε από τις φωνές και τα χαμόγελα των παιδιών που συμμετέχουν στο πρόγραμμα Κιds’ Athletics, το οποίο υλοποιεί η Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή σε συνεργασία με το Υπουργείο Παιδείας δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων, το ΣΕΓΑΣ και το Διεθνές Κέντρο Ολυμπιακής Εκεχειρίας με την ευγενική χορηγία του Ιδρύματος Παύλου και Αλεξάνδρας Κανελλοπούλου.

Τα πρώτα σχολεία που συμμετείχαν ήταν το 6ο Δημοτικό Σχολείο Ζωγράφου και το 16ο Δημοτικό Σχολείο Χαλανδρίου. Οι μαθητές είχαν την πολύτιμη υποστήριξη των Ολυμπιονικών Βούλα Πατουλίδου και Δημοσθένη Ταμπάκου, που τους έδωσαν συμβουλές, απάντησαν στις ερωτήσεις τους και τόνισαν τη σημασία της άθλησης στη ζωή του ανθρώπου.

Το Kids’ Athletics θα διαρκέσει μέχρι τις 25 Μαΐου 2011, αναμένεται να πάρουν μέρος σε αυτό περίπου 15.000 παιδιά και τελεί υπό την αιγίδα της ΔΟΕ. Υποστηρίζεται επίσης από το Ίδρυμα “Σταύρος Νιάρχος” και το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο. Το πρόγραμμα έχει σκοπό να καταστήσει δημοφιλή στα παιδιά τα αγωνίσματα του Κλασσικού Αθλητισμού, μέσα από ένα συνδυασμό ποικίλων αθλητικών δραστηριοτήτων ομαδικού χαρακτήρα σε μορφή παιχνιδιού. Συμπεριλαμβάνει τρεις ομάδες αγωνισμάτων (δρόμου, ρίψεις και άλματα) και απευθύνεται σε τρεις ηλικιακές κατηγορίες: 7-8 ετών, 9-10 ετών και 11-12 ετών.

Πέρσι επισκέφθηκαν το Παναθηναϊκό Στάδιο και συμμετείχαν στο Κids’ Αthletics συνολικά 5.500 μαθητές από όλα τα δημοτικά σχολεία της χώρας ενώ 1.500 μαθητές συμμετείχαν στο πιλοτικό πρόγραμμα που πραγματοποιήθηκε στην Αρχαία Ολυμπία.

Για περισσότερες πληροφορίες για το Πρόγραμμα “kids Athletics” μπορείτε να επισκεφθείτε το www.hoc.gr και το www.panathenaicstadium.gr.