Σύμμαχος και αρωγός του Νοσοκομείου Παίδων Αθηνών «Παν. & Αγλαΐας Κυριακού», το Ίδρυμα Παύλου και Αλεξάνδρας Κανελλοπούλου για την αγορά τεχνολογικού εξοπλισμού στο Οφθαλμολογικό Τμήμα

Δωρεά του Ιδρύματος Παύλου και Αλεξάνδρας Κανελλοπούλου, ύψους 60.000 ευρώ,  ανακοινώνει το Γενικό Νοσοκομείο Παίδων Αθηνών «Παν. & Αγλαΐας Κυριακού». Η δωρεά προορίζεται για το Οφθαλμολογικό Τμήμα και την αγορά ειδικής κάμερας απεικόνισης βυθού. Το συγκεκριμένο μηχάνημα, φορητής έγχρωμης κάμερας βυθού (με φλουροαγγειογραφία), είναι πολύτιμο για τον προληπτικό οφθαλμολογικό έλεγχο σε νεογνά που νοσηλεύονται στο νοσοκομείο, καθώς και στις αντίστοιχες μονάδες του «Αλεξάνδρα» και του «Έλενα Βενιζέλου».  Ο έλεγχος διενεργείται σε εβδομαδιαία βάση στα νεογνά, με σκοπό να ανιχνευθεί η ανάπτυξη τυχόν αμφιβληστροειδοπάθειας της προωρότητας και να αντιμετωπισθεί έγκαιρα και με επιτυχία.

Η Οφθαλμολογική κλινική εξυπηρετεί 7.500 περιστατικά το χρόνο, τόσο στα εξωτερικά ιατρεία όσο και στις εφημερίες, κι ένα τέτοιο μηχάνημα μπορεί να αξιοποιηθεί σε ευρύτατο φάσμα νοσημάτων του οφθαλμολογικού βυθού. Επιπλέον, η αγορά εξοπλισμού προηγμένης τεχνολογίας επιτρέπει στο Νοσοκομείο να διατηρήσει την υψηλή εξειδίκευσή του στις παθήσεις του βυθού σε μικρούς ασθενείς, για την οποία έχει ήδη να επιδείξει σημαντικές επιτυχίες, όπως η πρόσφατη, καίρια αντιμετώπιση ρετινοβλαστώματος. Η κάμερα απεικόνισης βυθού θεωρείται εργαλείο μεγάλης αξίας στη σύγχρονη οφθαλμολογία, βελτιώνοντας θεαματικά το επίπεδο παροχής υπηρεσιών στους ανήλικους πάσχοντες.

Πρόκειται για τη δεύτερη κατά σειρά δωρεά προς το Νοσοκομείο Παίδων «Παν. & Αγλαΐας Κυριακού» σε διάστημα μόλις τριών ετών – έχει προηγηθεί αυτή ενός σύγχρονου πλυντηρίου χημικής και θερμικής απολύμανσης χειρουργικών εργαλείων.

«Η δωρεά του Ιδρύματος Παύλου και Αλεξάνδρας Κανελλοπούλου για την αγορά ειδικής κάμερας απεικόνισης βυθού αποτελεί ασπίδα υψηλής τεχνολογίας», τονίζει ο κ. Ανδρέας Τόσκας, αναπληρωτής διοικητής του Νοσοκομείου Παίδων «Παν. & Αγλαΐας Κυριακού». «Καινοτομία και τεχνολογία είναι έννοιες κομβικές πια για τον εκσυγχρονισμό των νοσοκομειακών δομών υγείας, ενισχύοντας τις δυνατότητες αποτελεσματικής αντιμετώπισης νοσημάτων, πόσο μάλλον όταν πρόκειται για απαιτητικές παθήσεις όπως αυτές του οφθαλμολογικού βυθού. Με την προσφορά αυτή, το Ίδρυμα Παύλου και Αλεξάνδρας Κανελλοπούλου, γίνεται σύμμαχος και αρωγός του Νοσοκομείου «Παίδων» σε μια μάχη με πολλά μέτωπα. Θέλω να απευθύνω ένα μεγάλο «ευχαριστώ», από την πλευρά της διοίκησης».