2017 – Εφορεία Αρχαιοτήτων Κυκλάδων – Δήλος

Χορηγία προς την Εφορεία Αρχαιοτήτων Κυκλάδων, για την εκτέλεση του έργου της μερικής αναστήλωσης της στοάς του Φιλίππου στη Δήλο. Σύμφωνα με το συλλογισμό του αιτήματος, η Δήλος αποτελεί έναν από τους σημαντικότερους αρχαιολογικούς χώρους της Ελλάδας και η εφαρμογή ενός προγράμματος αναστηλωτικών έργων θα μπορούσε να αλλάξει το δηλιακό τοπίο, διασώζοντας την πολύτιμη κληρονομιά του από τη φθορά του χρόνου, επιτυγχάνοντας να καταστήσει το νησί κορυφαίο προορισμό παγκοσμίως.

Τα αναστηλωτικά έργα θα ξεκινήσουν με τη στοά του Φιλίππου, τόσο λόγω του ικανοποιητικού αριθμού αρχιτεκτονικών μελών του κτιρίου, τα οποία έχουν διασωθεί, αλλά και εξαιτίας της θέσης και της σημασίας της στοάς. Το έργο της αναστήλωση της στοάς του Φιλλίπου θεωρείται μεγαλόπνοο και θα αποτελέσει παρακαταθήκη ως μία από τις σημαντικότερες αναστηλωτικές παρεμβάσεις σε ένα κορυφαίο αρχαιολογικό χώρο παγκοσμίως.

Το αναστηλωτικό πρόγραμμα το οποίο θα διαρκέσει τρία χρόνια –από το 2017 έως το 2019 –με συνολικό προϋπολογισμό 550.000€, θα συμβάλει καθοριστικά στην προστασία των μνημείων και στην ανάδειξη του αρχαιολογικού χώρου της Δήλου, ενώ θα προβάλει την ελληνική τέχνη και τον ελληνικό πολιτισμό.

Σχετικές Δράσεις

2019 – Εφορεία Αρχαιοτήτων Κυκλάδων – Δήλος

,
Σε συνέχεια της χορηγίας του ποσού των 550.000 ευρώ προς την Εφορεία Αρχαιοτήτων Κυκλάδων, για την εκτέλεση του αρχαιολογικού έργου της μελέτης και της μερικής αναστήλωσης της στοάς του Φιλίππου στη Δήλο ...