2019 – Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή (ΕΟΕ)

Υλοποίηση της χορηγίας προς την Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή (ΕΟΕ) για την υλοποίηση του προγράμματος «Αγαπώ τον Αθλητισμό – Kid’s Athletics», το οποίο πραγματοποιείται σε συνεργασία με το Υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων και τον ΣΕΓΑΣ (Σύνδεσμο Ελληνικών Γυμναστικών Αθλητικών Σωματείων). Η χορηγία προς την ΕΟΕ για την υλοποίηση του προγράμματος καταβάλλεται τμηματικά, ανάλογα με τις οικονομικές ανάγκες του προγράμματος έως και σήμερα.

Το “Kid’s Athletics” είναι ένα πρόγραμμα –έμπνευση του προέδρου της ΕΟΕ, κ. Σπύρου Καπράλου, με στόχο να καταστήσει δημοφιλή τα αθλήματα του κλασικού αθλητισμού, μέσα από ένα πρόγραμμα αθλητικών αγωνιστικών δραστηριοτήτων ομαδικού χαρακτήρα σε μορφή παιχνιδιού, το οποίο περιλαμβάνει τρείς ομάδες αγωνισμάτων: α) ταχύτητες/αγώνες δρόμου β) άλματα και γ) ρίψεις.

Το πρόγραμμα απευθύνεται σε τρεις ηλικιακές κατηγορίες: 7-8 ετών, 9-10 ετών και 11-12 ετών. Η έναρξη του προγράμματος ξεκίνησε πιλοτικά το έτος 2010-11 από την Αττική και συγκεκριμένα το Παναθηναϊκό Στάδιο, με απώτερο στόχο την εξάπλωσή του σε όλη την Ελλάδα και υποστηρίχθηκε από την αρχή από το Ίδρυμα Παύλου & Αλεξάνδρας Κανελλοπούλου.

Το “Kid’s Athletics” συμπεριλαμβάνεται στην ευρύτερη δράση της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής για το άνοιγμα του Παναθηναϊκού Σταδίου στο κοινό. Τα παιδιά μετά την ολοκλήρωση του προγράμματος δεν έκρυψαν τον ενθουσιασμό τους, γεγονός που ικανοποίησε ιδιαίτερα, τόσο τον Πρόεδρο, όσο και όλους τους ανθρώπους της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής για την επιτυχίας της συγκεκριμένης πρωτοβουλίας.

Βιβλίο εντυπώσεων Επισκεπτών www.radiant.gr/stadion/kidsbook,

http://www.panathenaicstadium.gr/

«Αγαπώ τον Αθλητισμό – Kids’ Athletics»

Τον Απρίλιο του 2010 το Παναθηναϊκό Στάδιο, το στάδιο όπου αναβίωσαν οι Ολυμπιακοί Αγώνες το 1896, άνοιξε τις πόρτες του στο κοινό, σε ενήλικες και σε παιδιά, Έλληνες και ξένους επισκέπτες. Το εγχείρημα στέφθηκε με επιτυχία από την πρώτη πιλοτική του εφαρμογή, διάρκειας 2 μηνών και συνεχίστηκε με ολοένα και αυξανόμενη συμμετοχή και εκδήλωση ενδιαφέροντος από μεγάλους και μικρούς.

Το «άνοιγμα» του Σταδίου στο κοινό αποτέλεσε όραμα του προέδρου της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής (ΕΟΕ), κ. Σπύρου Καπράλου, που οραματίσθηκε έναν επισκέψιμο χώρο σε όλους, από όλα τα μέρη του κόσμου, με σκοπό να νιώσουν το πνεύμα του ολυμπισμού, να μάθουν και να αγαπήσουν τον αθλητισμό. Το Μουσείο στον αίθριο χώρο του Σταδίου με τις αφίσες και τις δάδες των Ολυμπιακών Αγώνων από την αναβίωσή τους έως σήμερα, η παρακολούθηση στιγμιότυπων από τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2004, η περιήγηση στους χώρους του Σταδίου αλλά και η «εικονική» περιήγηση στην ιστορία των αγώνων μέσα από ακουστικές συσκευές αυτόματης ξενάγησης, επιτυγχάνει μία ολιστική ξενάγηση, όπου αθλητισμός και πολιτισμός συμπορεύονται.

Για τους μικρούς σε ηλικία επισκέπτες διαμορφώθηκε ένα εμπνευσμένο και άρτια οργανωμένο πρόγραμμα που στηρίζεται τόσο στη συμμετοχή των παιδιών όσο και στη χρήση οπτικοακουστικού υλικού. Το «Αγαπώ τον Αθλητισμό –Kid’s Athletics» της ΕΟΕ, σε συνεργασία με το Σύνδεσμο Ελληνικών Γυμναστικών Αθλητικών Σωματείων (ΣΕΓΑΣ), την Ελληνική Ομοσπονδία Πετοσφαίρισης (ΕΟΠΕ) και την Ελληνική Ομοσπονδία Καλαθοσφαίρισης (ΕΟΚ), αποτελεί μία βιωματική επίσκεψη για τα παιδιά, που παρακολουθούν την ιστορία του Παναθηναϊκού Σταδίου μέσα από ένα σύγχρονο σύστημα αυτόματης ξενάγησης, επισκέπτονται τον υπαίθριο χώρο του Μουσείου και στη συνέχεια πραγματοποιούν τους δικούς τους αγώνες.

«Μόλις τα παιδιά έρχονται, βάζουν τα ακουστικά τους και περπατάμε μαζί στους χώρους του Σταδίου. Στέκονται σε κάθε σημείο ενδιαφέροντος, βλέπουνε και συγχρόνως ακούνε σχετικές πληροφορίες. Στη συνέχεια περιηγούνται τους χώρους του Μουσείου, ακούνε τη Βούλα Πατουλίδου να τους απευθύνεται μέσα από την ηχογραφημένη αφήγηση και αφού τελειώσει η ξενάγηση ξεκινά η δράση. Μπαίνουν στον αγωνιστικό χώρο, χωρίζονται σε ομάδες με χρώματα και αγωνίζονται σε μορφή παιχνιδιού: Δευτέρα, Τετάρτη και Παρασκευή αγωνίζονται σε δρόμους, άλματα και ρήψεις -2 αθλήματα ανά κατηγορία – ενώ Τρίτη και Πέμπτη διεξάγουν αγώνες βόλεϊ και μπάσκετ. Οι νικητές παίρνουν τα τρία πρώτα μετάλλια, όλοι οι συμμετέχοντες λαμβάνουν διπλώματα και όλοι παίρνουν στο σπίτι τους ένα βιβλίο με πληροφορίες για τους Ολυμπιακούς Αγώνες και ένα αναμνηστικό μετάλλιο που κρύβει μέσα του πληροφοριακό υλικό για την ιστορία του Σταδίου».

Το πρόγραμμα στα 7 χρόνια λειτουργίας του προσθέτει συνεχώς νέα στοιχεία που απορρέουν από το μεράκι των ανθρώπων που εργάζονται σε αυτό, διοικητικών αλλά και αθλητών που συμμετέχουν ενεργά μαθαίνοντας στα παιδιά μικρά «μυστικά» της επιτυχίας τους. Μαζί με τους Ολυμπιονίκες –ξεναγούς τα παιδιά παίζουν και μαθαίνουν, ακόμη και σε συνθήκες βροχής, όπου το πρόγραμμα προσαρμόζεται ανάλογα και ενθουσιάζει εξίσου τα παιδιά. Τίποτα από όλα αυτά που γίνονται καθημερινά στους χώρους του Σταδίου μαζί με τα παιδιά για τα παιδιά, δε θα ήταν εφικτό χωρίς την υποστήριξη του προγράμματος από δύο Ιδρύματα. Το Ίδρυμα Νιάρχος και το Ίδρυμα Παύλου και Αλεξάνδρας Κανελλόπουλου.

«Το Ίδρυμα Παύλου και Αλεξάνδρας Κανελλόπουλου ήταν ο πρώτος μας χορηγός. Ήταν το Ίδρυμα που μοιράστηκε τον ενθουσιασμό και το όραμα του κ. Καπράλου, που το αγκάλιασε με πολύ αγάπη. Το Ίδρυμα που μας άνοιξε το δρόμο και μας βοήθησε ώστε να βρούμε και άλλους χορηγούς. Είναι σταθερός και πολύτιμος υποστηρικτής μας και το γούρι μας».

*Συζήτηση με την κ .Ντενίζ Παναγοπούλου, τεχνική σύμβουλο της ΕΟΕ. Υπεύθυνη επαναλειτουργίας του Παναθηναϊκού Σταδίου για το κοινό και του προγράμματος «Αγαπώ τον Αθλητισμό –Kid’s Athletics».

Σχετικές Δράσεις

2018 – Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή (ΕΟΕ)

,
Χορηγία προς την Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή (ΕΟΕ) για την υλοποίηση του προγράμματος «Αγαπώ τον Αθλητισμό – Kid’s Athletics», το οποίο πραγματοποιείται...

2016 – Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή (ΕΟΕ)

,
Χορηγία προς την Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή (ΕΟΕ) για την υλοποίηση του προγράμματος «Αγαπώ τον Αθλητισμό – Kid’s Athletics», το οποίο πραγματοποιείται...

2014 – Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή (ΕΟΕ)

,
Χορηγία προς την Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή (ΕΟΕ) για την υλοποίηση του προγράμματος «Αγαπώ τον Αθλητισμό – Kid’s Athletics», το οποίο πραγματοποιείται...

2010 – Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή (ΕΟΕ)

,
Χορηγία προς την Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή (ΕΟΕ) για την υλοποίηση του προγράμματος «Αγαπώ τον Αθλητισμό – Kid’s Athletics», το οποίο πραγματοποιείται...