Διεθνές Μουσικό Σωματείο «Τζίνα Μπαχάουερ»

Υποτροφία σε τρεις Έλληνες μουσικούς για μεταπτυχιακές σπουδές στο εξωτερικό

28.01.2014

Χορηγία προς το Διεθνές Μουσικό Σωματείο «Τζίνα Μπαχάουερ» στη μνήμη της Θέκλας Μαρινίδη προκειμένου να χρησιμοποιηθεί ως υποτροφία σε τρεις Έλληνες ταλαντούχους μουσικούς για μεταπτυχιακές σπουδές στο εξωτερικό.

Το Διεθνές Μουσικό Σωματείο Gina Bachauer ιδρύθηκε το 1979 και έχει θέσει ως βασικούς του σκοπούς τη διατήρηση της μνήμης της αξέχαστης Τζίνα Μπαχάουερ και να προσφέρει υποτροφίες σε ταλαντούχους νέους πιανίστες για μεταπτυχιακές σπουδές στο εξωτερικό.

Η Τζίνα Μπαχάουερ υπήρξε προσωπικότητα διεθνούς κύρους. Πραγματοποίησε τεράστια καριέρα, ξεκινώντας από την Ελλάδα και φθάνοντας σε πολλές χώρες του κόσμου. Συνέπραξε με σχεδόν όλες τις μεγαλύτερες ορχήστρες και τους επιφανέστερους αρχιμουσικούς της εποχής της.
Οι υποτροφίες, οι οποίες δίδονται απ’ το Διεθνές Μουσικό Σωματείο Τζίνα Μπαχάουερ έχουν ως στόχο να αναδείξουν το έργο και το ταλέντο νέων καλλιτεχνών από τη χώρα μας, προσφέροντας οικονομική ενίσχυση ή και πλήρη κάλυψη των εξόδων τους, προκειμένου να πραγματοποιήσουν σπουδές στο εξωτερικό και να τελειοποιήσουν την τέχνη τους.

www.bachauer.org