Ίδρυμα Fullbright

Εξοικείωση των σπουδαστών με σύγχρονες μεθόδους διδασκαλίας που ακολουθούνται στις ΗΠΑ

29.01.2015

Χορηγία προς το Ίδρυμα Fullbright για την ενίσχυση του προγράμματος Επαγγελματικής Μετεκπαίδευσης Ελλήνων Εκπαιδευτικών Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του Ιδρύματος. Συγκεκριμένα εγκρίθηκε για το ακαδημαϊκό έτος 2015 – 2016,  τρίτη χορηγία στο όνομα «Ίδρυμα Παύλου και Αλεξάνδρας Κανελλοπούλου»  σε έναν έλληνα επιστήμονα για το Πρόγραμμα Επαγγελματικής Μετεκπαίδευσης Ελλήνων Εκπαιδευτικών Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης στις ανθρωπιστικές επιστήμες που διεξάγεται σε πανεπιστημιακά ιδρύματα στις ΗΠΑ.

Το Πρόγραμμα Fulbright είναι ένα πρωτοποριακό διεθνές πρόγραμμα εκπαιδευτικών και πολιτιστικών ανταλλαγών. Θεσμοθετήθηκε στις Ηνωμένες Πολιτείες το 1946 από τον J. William Fulbright, γερουσιαστή του Arkansas. Ο διακρατικός του χαρακτήρας είναι από τα ουσιαστικά χαρακτηριστικά του. Στόχος του Ιδρύματος είναι να διευρύνει και να ενισχύσει την αμοιβαία κατανόηση ανάμεσα στην Ελλάδα και στις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής προσφέροντας ευκαιρίες για εκπαιδευτικές και πολιτιστικές ανταλλαγές σε Έλληνες και Αμερικανούς πολίτες –φοιτητές, ακαδημαϊκούς, επιστήμονες, ερευνητές, καλλιτέχνες και εκπαιδευτικούς.

Οι υπότροφοι επιλέγονται από ανεξάρτητες εθνικές επιτροπές με βάση τις ακαδημαϊκές και επαγγελματικές τους επιδόσεις, τον χαρακτήρα τους, τη σταδιοδρομία τους και τις ηγετικές τους ικανότητες.

Από το 1948, που ξεκίνησε η εφαρμογή του Προγράμματος στην Ελλάδα, το Ίδρυμα Fulbright έχει χορηγήσει περισσότερες από 4.700 υποτροφίες σε Έλληνες και Αμερικανούς, ενώ έχει προσφέρει δωρεάν συμβουλευτικές υπηρεσίες για σπουδές στις ΗΠΑ σε χιλιάδες πολίτες. Μεταξύ των υποτρόφων Fulbright ξεχωρίζουν κάτοχοι των βραβείων Nobel και Pulitzer, πρωθυπουργοί και αρχηγοί κρατών, καθηγητές και διακεκριμένοι επιστήμονες, πρέσβεις, καλλιτέχνες, ανώτεροι δικαστές, πρόεδροι επιχειρήσεων και οργανισμών.

www.fulbright.gr