Κοινωνικό Παντοπωλείο

Χορηγία για την στήριξη λιγότερο προνομιούχων ατόμων

29.01.2015

Χορηγία για την ενίσχυση του έργου των Κοινωνικών Παντοπωλείων για την ηθική και υλική στήριξη λιγότερο προνομιούχων ατόμων.

Η Αστική Μη Κερδοσκοπική Εταιρεία «ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΠΑΝΤΟΠΩΛΕΙΟ» ιδρύθηκε από την εταιρεία Μαρινόπουλος Α.Ε. και σε συνεργασία με τους τρεις μεγαλύτερους Δήμους της χώρας, δημιούργησε πρώτη τρία Κοινωνικά Παντοπωλεία, στην Αθήνα, τον Πειραιά και τη Θεσσαλονίκη, που λειτούργησαν με επιτυχία το 2007, 2008 και το 2009. Επρόκειτο για μία συντονισμένη προσπάθεια κατά της φτώχειας και του κοινωνικού αποκλεισμού με σκοπό την ανακούφιση και στήριξη άπορων οικογενειών, με την προσφορά σε εβδομαδιαία βάση, βασικών ειδών ανάγκης, εξασφαλίζοντας την αξιοπρεπή διαβίωση των ανθρώπων αυτών.

Μέχρι το 2012, 6000 άπορες οικογένειες – περίπου 15.000 άνθρωποι -με σοβαρά οικονομικά προβλήματα είχαν επωφεληθεί από το πρόγραμμα των Κοινωνικών Παντοπωλείων. Κάθε εξάμηνο εξυπηρετούνταν 200 οικογένειες ανά Κοινωνικό Παντοπωλείο και είχαν στη διάθεσή τους ένα συγκεκριμένο μηνιαίο ποσό με βάση τα κοινωνικοοικονομικά κριτήρια που έθεταν οι Κοινωνικές Υπηρεσίες των Δήμων. Η εταιρεία Μαρινόπουλος Α.Ε. είχε επενδύσει περισσότερα από 10.000.000 ευρώ για τη λειτουργία και τροφοδοσία των Κοινωνικών Παντοπωλείων.