Το Αρχαιολογικό Μουσείο Ελευσίνας συναντά το μέλλον

Σε ένα σύγχρονο αισθητικά και λειτουργικά μουσειακό χώρο

27.03.2023

Σε ένα σύγχρονο αισθητικά και λειτουργικά μουσειακό χώρο, πόλο διεθνούς ενδιαφέροντος για την Ελευσίνα και την ιστορία της, μεταμορφώθηκε το Αρχαιολογικό Μουσείο της πόλης, με τη σημαντική δωρεά 500.000 ευρώ του Ιδρύματος Παύλου και Αλεξάνδρας Κανελλοπούλου.

Βασικοί στόχοι της επανέκθεσης των σημαντικών ευρημάτων που φιλοξενούνται στο Μουσείο είναι η μετάδοση του επιστημονικού λόγου με τρόπο εύληπτο, η αναβάθμιση της επικοινωνιακής δυναμικής και εκπαιδευτικής λειτουργίας της έκθεσης με τη χρήση οπτικοακουστικών μέσων, καθώς και η ενεργός συμμετοχή των επισκεπτών. Η αναγέννηση του Μουσείου αποτελεί ορόσημο στο πλαίσιο της ανακήρυξης της Ελευσίνας ως Πολιτιστικής Πρωτεύουσας της Ευρώπης 2023. Το έργο, που αναμορφώνει συνολικά τον εμβληματικό αρχαιολογικό χώρο, ολοκληρώθηκε με πιστώσεις του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού.

Η επανέκθεση του Αρχαιολογικού Μουσείου Ελευσίνας εγκαινιάστηκε στις 24/2/2023 με τιμητικές παρουσίες, όπως της Α.Ε. Προέδρου της Δημοκρατίας, κ. Κατερίνας Σακελλαροπούλου και της Υπουργού Πολιτισμού και Αθλητισμού, κ. Λίνας Μενδώνη, της Δημοτικής Αρχής της πόλης και πολλών άλλων εκλεκτών προσκεκλημένων.