50 χρόνια στο πλευρό των ανθρώπων με εγκεφαλική παράλυση

Εταιρεία Προστασίας Σπαστικών / Πόρτα Ανοιχτή

08.12.2022

Ένα μεγάλο επίτευγμα, μία χρονιά ορόσημο για την Εταιρεία Προστασίας Σπαστικών/Πόρτα Ανοιχτή γιορτάστηκε την Τετάρτη, 23 Νοεμβρίου 2022, στο Πρότυπο Κέντρο Εκπαίδευσης & Αποκατάστασης “ΠΟΡΤΑ ΑΝΟΙΧΤΗ”, στην Αργυρούπολη, με αφορμή την επέτειο των 50 χρόνων από την ίδρυσή της. Την τελετή τίμησαν με την παρουσία τους η Α.Ε. η Πρόεδρος της Δημοκρατίας, ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών & Πάσης Ελλάδος,, εκπρόσωποι της Πολιτείας, κοινωφελών ιδρυμάτων και συγγενών οργανώσεων, και πολλοί εκλεκτοί φίλοι που έχουν αναγνωρίσει και στηρίξει διαχρονικά το έργο της.

Την τελετή άνοιξε η Χορωδία “Coro Piccolo” της Πόρτας Ανοιχτής, ψέλνοντας “Τη Υπερμάχω Στρατηγώ τα νικητήρια”. Ακολούθησε ο χαιρετισμός της Προέδρου και ιδρυτικού μέλους της Εταιρείας Προστασίας Σπαστικών, Δάφνης Οικονόμου, η οποία κατάφερε μέσα σε λίγα λεπτά να εξιστορήσει με μοναδικό τρόπο ένα έργο 50 χρόνων, μιλώντας τόσο για τους ανθρώπους και τα γεγονότα που το ενέπνευσαν, όσο και για τα επιτεύγματα- σταθμούς για τα ελληνικά δεδομένα στον τομέα της πρόνοιας για τους ανθρώπους με εγκεφαλική παράλυση.

Ακολούθησε o χαιρετισμός της Α.Ε. Προέδρου της Δημοκρατίας, Κατερίνας Σακελλαροπούλου. Στη συνέχεια, προβλήθηκε ένα σύντομο video της βραβευμένης σκηνοθέτη Μαριάννας Οικονόμου, το οποίο παρουσίασε την ιστορία της Εταιρείας από την ίδρυσή της μέχρι σήμερα. Αμέσως μετά, οι παρευρισκόμενοι είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν ένα ξεχωριστό πάνελ, στο οποίο μία νεαρά εξυπηρετούμενη, μία μητέρα, ένα στέλεχος και μία εθελόντρια μοιράστηκαν τις εμπειρίες τους και τη σχέση ζωής που δημιούργησαν μέσα στα χρόνια με την Εταιρεία Προστασίας Σπαστικών/Πόρτα Ανοιχτή. Κατόπιν, η πολυβραβευμένη θεατρική ομάδα της Πόρτας Ανοιχτής “Ο Θίασος της Τρίτης” παρουσίασε την παράσταση “Ένας Γενναίος, Καινούριος Κόσμος”, βασισμένη στο σύνολό της στη Συμφωνία του Νέου Κόσμου του Antonin Dvorak.

Ακολούθησε η απονομή Τιμητικών Διακρίσεων, όπου μεταξύ άλλων, έλαβε το Ίδρυμα Παύλου και Αλεξάνδρας Κανελλοπούλου για την πολυετή υποστήριξή του στο έργο που επιτελείται στην Πόρτα Ανοιχτή. Την Τιμητική Διάκριση παρέλαβε ο Πρόεδρος του Ιδρύματος, Νέλλος Κανελλόπουλος.

Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με τη χορωδία της Πόρτας Ανοιχτής και όλη τη θεατρική ομάδα επί σκηνής να τραγουδούν το υπέροχο“You Raise Me Up” του Josh Groban, κλείνοντας με ιδανικό τρόπο αυτή την τόσο ξεχωριστή μέρα.

www.eps-ath.gr