Υποτροφία μέλους της MDA Ελλάς

Σπουδές της στο Τμήμα Φυσικών Επιστημών του Πανεπιστήμιου Cambridge

21.08.2010

Χορηγία για την κάλυψη υποτροφίας μέλους της MDA Ελλάς. Συγκεκριμένα το  Ίδρυμα Παύλου και Αλεξάνδρας Κανελλοπούλου, ανταποκρινόμενοι στο αίτημα του MDA Ελλάς, Σωματείου για τη φροντίδα των ατόμων με νευρομυϊκές παθήσεις, ενίσχυσε χρηματικά τη Μαρία Πέππα, μέλος του Σωματείου, προκειμένου να παρακολουθήσει τις σπουδές της στο Τμήμα Φυσικών Επιστημών του Πανεπιστήμιου Cambridge.

Το Σωματείο MDA Ελλάς, ιδρύθηκε στην Ελλάδα τον Ιανουάριο του 2000, για να συμβάλει τόσο στην αντιμετώπιση των πολλαπλών προβλημάτων που προκαλούν η μυϊκή δυστροφία και οι άλλες νευρομυϊκές παθήσεις, όσο και στη βελτίωση των συνθηκών διαβίωσης αυτών που πάσχουν από αυτές. Το MDA (Muscular Dystrophy Association), διεθνής οργανισμός με 185 σταθμούς σε ολόκληρο τον κόσμο, πιστεύει ότι: «Δεν υπάρχει ασθένεια που δεν θεραπεύεται, μόνο ασθένεια για την οποία δεν έχει βρεθεί ακόμα η θεραπεία».

Πρωταρχικός σκοπός του MDA Ελλάς είναι να βοηθήσει τα άτομα που πάσχουν από Νευρομυϊκές Παθήσεις (νέοι στην πλειονότητα), να ενταχθούν κατά τον καλύτερο τρόπο στην κοινωνία και να δραστηριοποιηθούν στους τομείς της παιδείας, της υγείας, της εργασίας, του πολιτισμού, του αθλητισμού.

www.mdahellas.gr