Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή (ΕΟΕ)

Πρόγραμμα «Αγαπώ τον Αθλητισμό – Kid’s Athletics»

28.02.2016

Χορηγία προς την Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή (ΕΟΕ) για την υλοποίηση του προγράμματος «Αγαπώ τον Αθλητισμό – Kid’s Athletics», το οποίο πραγματοποιείται σε συνεργασία με το Υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων και τον ΣΕΓΑΣ (Σύνδεσμο Ελληνικών Γυμναστικών Αθλητικών Σωματείων).

Το “Kid’s Athletics” είναι ένα πρόγραμμα –έμπνευση του προέδρου της ΕΟΕ, κ. Σπύρου Καπράλου, με στόχο να καταστήσει δημοφιλή τα αθλήματα του κλασικού αθλητισμού, μέσα από ένα πρόγραμμα αθλητικών αγωνιστικών δραστηριοτήτων ομαδικού χαρακτήρα σε μορφή παιχνιδιού, το οποίο περιλαμβάνει τρείς ομάδες αγωνισμάτων: α) ταχύτητες/αγώνες δρόμου β) άλματα και γ) ρίψεις.

Το πρόγραμμα απευθύνεται σε τρείς ηλικιακές κατηγορίες: 7-8 ετών, 9-10 ετών και 11-12 ετών. Η έναρξη του προγράμματος ξεκινάει πιλοτικά το έτος 2010-11 από την Αττική και συγκεκριμένα το Παναθηναϊκό Στάδιο, με απώτερο στόχο την εξάπλωσή του σε όλη την Ελλάδα.

Το “Kid’s Athletics” συμπεριλαμβάνεται στην ευρύτερη δράση της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής για το άνοιγμα του Παναθηναϊκού Σταδίου στο κοινό. Τα παιδιά μετά την ολοκλήρωση του προγράμματος δεν έκρυψαν τον ενθουσιασμό τους, γεγονός που ικανοποίησε ιδιαίτερα, τόσο τον Πρόεδρο, όσο και όλους τους ανθρώπους της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής για την επιτυχίας της συγκεκριμένης πρωτοβουλίας.

http://www.panathenaicstadium.gr/

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Η Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή βράβευσε αθλητές, φορείς, και χορηγούς