Βράβευση Ιδρύματος Π. & Α. Κανελλοπούλου

από την Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή

14.01.2011

Το Ίδρυμα Παύλου και Αλεξάνδρας Κανελλοπούλου βράβευσε η Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή, για την υποστήριξή του στην υλοποίηση του Προγράμματος “Kids’ Athletics” για τη διάδοση του Ολυμπιακού και αθλητικού πνεύματος.

Η απονομή έγινε στο πλαίσιο εκδήλωσης (11 Ιανουαρίου 2011) για τη βράβευση των αθλητών που κατέκτησαν μετάλλια στους πρώτους Ολυμπιακούς Αγώνες Νέων «Σιγκαπούρη 2010». Στην εκδήλωση, παρευρέθησαν προσωπικότητες από τον αθλητικό, πολιτικό και επιχειρηματικό κόσμο.

Στην ομιλία του ο Πρόεδρος της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής, Σπύρος Καπράλος, ευχαρίστησε του χορηγούς-υποστηρικτές που και σε αυτή τη δύσκολη οικονομικά εποχή στηρίζουν το έργο της ΕΟΕ φέρνοντας περισσότερα παιδιά σε επαφή με τον κλασσικό αθλητισμό μέσω του Προγράμματος “Kid’s Athletics”.

Το “Kid’s Athletics” είναι ένα πρόγραμμα που έχει δημιουργήσει η Παγκόσμια Ομοσπονδία Στίβου με στόχο να καταστήσει δημοφιλή, σε παιδιά 7 έως 12 ετών, τα αθλήματα του κλασσικού αθλητισμού, μέσα από ένα πρόγραμμα αθλητικών αγωνιστικών δραστηριοτήτων ομαδικού χαρακτήρα σε μορφή παιχνιδιού. Το “Kid’s Athletics” συμπεριλαμβάνεται στην ευρύτερη δράση της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής για το άνοιγμα του Παναθηναϊκού Σταδίου στο κοινό.

Παράλληλα παραδόθηκε στο Υπουργείο Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων το βραβείο της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής «SPORT-INSPIRING YOUNG PEOPLE» για την εφαρμογή στο Παναθηναϊκό Στάδιο του “Kids’ Athletics” σε συνεργασία με την ΕΟΕ και τον ΣΕΓΑΣ. Η εφαρμογή του “Kids’ Athletics” αποτέλεσε, σύμφωνα με την ΔΟΕ, ιδανικό τρόπο έμπνευσης των νέων μέσω του αθλητισμού και το σημαντικό αυτό βραβείο παρέλαβε από τον Πρόεδρο της ΕΟΕ Σπύρο Καπράλο, ο ειδικός γραμματέας του Υπουργείου Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων, Μιχάλης Κοντογιάννης.