Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης

Αρχαιολογική περιοδική έκθεση με θέμα το αρχαίο θέατρο

18.07.2022

Χορηγία για την ενίσχυση της μεγάλης αρχαιολογικής περιοδικής έκθεσης που διοργανώνει το Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης, με θέμα το αρχαίο θέατρο, η οποία προορίζεται να παρουσιασθεί στις αίθουσες του Μεγάρου Σταθάτου από τις 27/3/2024 – Παγκόσμια Ημέρα Θεάτρου, έως τις 15/7/2024.

Η έκθεση προσβλέπει να «διδάξει» το κοινό τα σχετικά με το αρχαίο δράμα από τις απαρχές του ως λατρευτικά δρώμενα μέχρι την εξέλιξη και την τελείωσή του σε ύψιστο λογοτεχνικό και θεατρικό είδος εστιάζοντας σε γλυπτά, αγγεία με παραστάσεις σκηνών από τις τραγωδίες και μία ποικιλία έργων που σχετίζονται με την αμφίεση των ηθοποιών, την λατρεία του πλέον ανατρεπτικού θεού, του Διονύσου, τους δραματικούς αγώνες και τους χορηγούς.

Ο κύριος κορμός της έκθεσης αποτελείται από περίπου 100 αντικείμενα από ελληνικά Μουσεία και θα πλαισιώνεται από έναν εξίσου μεγάλο αριθμό αριστουργημάτων από Μουσεία και Συλλογές του εξωτερικού.

Στο σύνολο προς έκθεση έργων, θα ενταχθούν και 15 αντικείμενα από το Μουσείο Παύλου & Αλεξάνδρας Κανελλοπούλου. Τα μέλη του Συμβουλίου, αναγνωρίζοντας την αξία αυτής της έκθεσης για την Ιστορία και τον Πολιτισμό της χώρας μας όπως επίσης και την ανάδειξη του Μουσείου Παύλου & Αλεξάνδρας Κανελλοπούλου, ομόφωνα αποφάσισαν όπως το Ίδρυμα συνδράμει στην υλοποίηση αυτής της έκθεσης με το συνολικό ποσό των 100.000€ κατανεμημένο ισόποσα σε 2 έτη (2023 και 2024).