Ταυρικό Κέντρο Ελληνικών Σπουδών «Ελπίδα»

Χορηγία για τη διάδοση του ελληνικού πολιτισμού και τη διδασκαλία της ελληνικής γλώσσας

06.06.2011

Χορηγία προς το Ταυρικό Κέντρο Ελληνικών Σπουδών «Ελπίδα» για τη διάδοση  του ελληνικού πολιτισμού και τη διδασκαλία της ελληνικής γλώσσας, για την ενίσχυσης της διοργάνωσης του 12ου Εκπαιδευτικού Προγράμματος «Αστεράκια της Χερσονήσου» στην Κριμαία της Ουκρανίας τον Αύγουστο 2011. Το Ταυρικό Κέντρο Ελληνικών Σπουδών «ΕΛΠΙΔΑ» διοργανώνει από το 2000 το Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα Κατασκηνώσεων «Αστεράκια της Χερσονήσου» για τα παιδιά της Κριμαίας της Ουκρανίας. Το πρόγραμμα, πραγματοποιείται το καλοκαίρι σε συνεργασία με τον Οργανισμό για τη Διάδοση της Ελληνικής Γλώσσας και Ελληνικό Πολιτιστικό Διαφωτιστικό Σύλλογο Σεβαστουπόλεως «Χερσόνησος» στις εγκαταστάσεις των κατασκηνώσεων «Ωμέγα» στην Σεβαστούπολη της Κριμαίας.

Το πρόγραμμα απευθύνεται σε μαθητές ηλικίας 12-16 ετών. Σκοπός του προγράμματος είναι να δοθεί η δυνατότητα σε ταλαντούχους μαθητές να εμπλουτίσουν τις γνώσεις τους συνδυάζοντας τα μαθήματα με την ξεκούραση κοντά στην θάλασσα. Κατά τη διάρκεια της παραμονής τους στην κατασκήνωση τα παιδιά παρακολουθούν σειρά μαθημάτων Ελληνικής Γλώσσας, διαλέξεις Ελληνικής Ιστορίας και Λογοτεχνίας, μαθήματα εθνικών χορών και τραγουδιών, ειδικά μαθήματα ζωγραφικής κ.ά. Επίσης, παίρνουν μέρος σε διάφορες εκδηλώσεις, εκπαιδευτικές εκδρομές και διαγωνισμούς με κυριότερο στόχο την γνωριμία τους με την πνευματική κληρονομιά, τον πολιτισμό και τις παραδόσεις της Ελλάδος, καθώς επίσης και την γνωριμία με τα ελληνικά μνημεία στην Κριμαία, που σώζονται από την αρχαιότητα και την βυζαντινή εποχή μέχρι σήμερα.

Οι μαθητές πλαισιωμένοι από ειδικούς επιστήμονες και ψυχολόγους εναρμονίζουν τις γνώσεις με τα κοινωνικά προγράμματα διδαχής των πανανθρώπινων αξιών και ανάπτυξης του εσωτερικού τους κόσμου. Σ’ αυτό βοηθούν εκλεκτοί δάσκαλοι των σχολείων και καθηγητές των Πανεπιστημίων της Κριμαίας και της Ουκρανίας, με υπεύθυνη τη δασκάλα Ελληνικής Γλώσσας και ψυχολόγο, Βαλεντίνα Λιάχοβα.

www.odeg.gr

Ευχαριστήρια επιστολή από το Ταυρικό Κέντρο Ελληνικών Σπουδών «Ελπίδα»