ΤΙΤΑΝ και Ίδρυμα Π. & Α. Κανελλοπούλου συμμετέχουν στην εθνική προσπάθεια αποκατάστασης των καμένων εκτάσεων

στις περιοχές των Δερβενοχωρίων και της Μάνδρας, που επλήγησαν από τη μεγάλη πυρκαγιά του 2023

23.02.2024

ΤΙΤΑΝ και Ίδρυμα Παύλου και Αλεξάνδρας Κανελλοπούλου συμμετέχουν ενεργά στην εθνική προσπάθεια αποκατάστασης των καμένων εκτάσεων στις περιοχές των Δερβενοχωρίων και της Μάνδρας, που επλήγησαν από τη μεγάλη πυρκαγιά του 2023. Από κοινού ανέλαβαν την αποκατάσταση μιας έκτασης περίπου 41.000 στρεμμάτων, δωρίζοντας σημαντικό ποσό για την εκπόνηση μελετών και αντιδιαβρωτικών έργων που θα επιτρέψουν τη φυσική αναγέννηση και ανάπλαση της περιοχής.

Πρόσφατα, ο Υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, κ. Θόδωρος Σκυλακάκης, ο Πρόεδρος Δ.Σ. του Ιδρύματος Παύλου και Αλεξάνδρας Κανελλοπούλου, κ. Νέλλος Κανελλόπουλος και ο Γενικός Διευθυντής ΤΙΤΑΝ στην Ελλάδα, κ. Άγγελος Καλογεράκος -συνοδευόμενοι από τα στελέχη της Δασικής Υπηρεσίας- επιθεώρησαν την πρόοδο των έργων, επισημαίνοντας πως με ταχύτατους ρυθμούς έχει ήδη πραγματοποιηθεί το 60% των εργασιών, οι οποίες αναμένεται να ολοκληρωθούν τον ερχόμενο Απρίλιο, έναν μήνα πριν από την αρχική προθεσμία.

Η δράση αυτή έρχεται σε συνέχεια των πρωτοβουλιών πρόληψης και αποκατάστασης, συνολικού ύψους 1 εκατ. ευρώ, τις οποίες υλοποίησαν το Ίδρυμα Παύλου και Αλεξάνδρας Κανελλοπούλου και ο ΤΙΤΑΝ μετά τις πυρκαγιές που έπληξαν τη χώρα το 2021.